En kväll på hundkapplöpning

Hundkapplöpning är en stor och populär sport i hela världen. Vanligast är det i länder som Storbritannien och Australien. Sporten är även rätt så populär här i Sverige och många spenderar en kväll då och då med sporten. Den vanligaste hundrasen som används inom hundkapplöpning är greyhound och det är även världens snabbaste hundras. På 1800-talet fick denna tävlingsform sitt ordentliga genombrott i England men det tros att tävlingsformen har funnits mycket längre än så.

Tre sätt att spela på hundkapplöpning

Flera av dagens spelbolag erbjuder sina kunder betting online på hundkapplöpning. Om du vill ha en härlig kväll med hundkapplöpning kan du betta exempelvis på de vanligaste sätten: ”vinnare”, ”forecast” och ”tricast”. Vinnare säger sig självt att du spelar på den hund du tror ska vinna. När det gäller forecast satsar du på ettan och tvåan och tricast avser ettan, tvåan och trean. På hemsidan alltombetting.se kan du läsa mer om allt som rör ämnet betting.

En kväll på hundkapplöpning

Såhär går hundkapplöpning till

En kväll med hundkapplöpning går till på så sätt att sex stycken hundar startar i varsin bur. När burarna öppnas triggas hundarna av en ”hare” som dras framför dem ända fram till mål. Förr användes riktiga harar men nuförtiden är den konstgjord. Hunden som först passerar mållinjen har vunnit. Svårare än så är det faktiskt inte. Loppen, som utförs på en oval bana gjord av sand, består av kortdistans, medeldistans och långdistans.

I Sverige finns det tolv banor som är till för hundkapplöpning. Det arrangeras upp emot 100 hundkapplöpning per år i Sverige, vilka organiseras av Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund. Sporten är relativt liten i Sverige i jämförelse med vissa andra länder. I till exempel Storbritannien arrangeras vanligtvis över 100 lopp varje dag som alla går att betta på. Vill du spela via internet kan du få till en kväll med hundkapplöpning när än det passar dig!