Lydnadsträning

Idag sov jag lite längre men vaknade vid tio snåret på min härliga hund kom och väckte mig. Tror minsann den har en inbyggd klocka som gör att den vet när det är dags för matte att vakna. I dag var klockan nästan nio och det är i allmänhet just den tiden vi om helgerna brukar ta oss en snabb morgonpromenad. I dag hade jag tänkt att vi skulle övat lite på lydnad för det är ännu vissa saker som min älskling har svårigheter med.

Lydnadsträning

Även en valp måste lyda

Många tycks tro att det är helt okej att en valp får vara olydig och gå på som en liten galning. Det är ju just när det är valp som man skall börja träningen på allvar. Jag har i alla fall försökt skola min hund redan från första dagen och det gick verkligen fort. Ännu har vi lite svårigheter med att inte skälla när ytterdörren går och här vi går ute på vägen kan han nog dra väldigt mycket och det blir ibland ingen skön promenad då jag knappt hänger med i svängarna. Det är verkligen sådana saker som vi övar just nu på.

Idag när vi gick övade vi igen på att följa och inte dra iväg matte. Har försökt göra mig intressant så att han skall gå vid mig så jag har alltid en liten godbit i fickan. Är uppmärksam mot honom hela tiden och när han reagerar, får han en godbit. Fast oftast räcker det bara med att jag klappar och krafsar honom en stund. Det gick riktigt bra och i morgon skall vi träna lite igen.