Recept på egen hundmat

Det kan var svårt att veta vilken typ av foder man skall ge sin hund. Utbudet av färdigproducerat foder på marknaden är enormt och valmöjligheterna är oändliga vilket kan skapa problem. Vissa väljer istället att ge hunden samma mat som de själva äter vilket inte alls är optimalt. Hundar är inte människor och de mår inte bra av att äta människomat- hur mycket det än verkar som att de tycker om den. Det finns dock ett tredje alternativ. Att laga egen mat som är speciellt anpassad till din hund.

Vad skall man ge sin hund?

Det finns massor av naturliga råvaror som man kan använda i sin hemmagjorda hundmat. Exempel på detta är bland annat olika typer av kött, någon form av gryn så som ris eller bovete och naturligtvis alla sorters grönsaker och rotfrukter. Det kan också vara bra att lägga till någon typ av fett så som rapsolja eller matolja.

Recept på egen hundmat

Välj rätt råvaror

Om man funderar över att börja laga sin egen hundmat så är det några saker man bör tänka på. Dels så är det naturligtvis viktigt att man använder sig av bra råvaror. Utöver detta är det också av största vikt att man vet näringsinnehållet i de råvaror man använder sig av så att man vet precis vad, och hur mycket hunden får i sig. Olika hundar behöver olika mycket näring beroende på storlek, ras och aktivitetsgrad. Baserat på dessa uppgifter kan man också räkna ut hur mycket extra vitaminer och mineraler som man skall tillsätta till maten.