Promenad vid havet

Vi har just varit ute på en härlig hundpromenad vid havet. Det är alltid så roligt att se hur min fyrbenta vän reagerar på vattensamlingar, särskilt en som är så vidsträckt som havet.

En stimulerande oas med alla dofter

Man känner ju kraften och suget från vattenmassorna och energin från himlen ovanför. Och dofterna. Det måste vara fantastiskt stimulerande för en hundnos att rasta sig vid saltvatten och sniffa in doftspår av snäckor, tång, krabbor och alla fiskar, ja allting som kan finnas runtom.

Promenad vid havet

Återanvänder naturmaterial från stranden

Jag plockade musselskal som jag ska lägga i komposten och hittade vacker drivved som ska bli någonting dekorativt när jag får den rätta inspirationen. Det är en av mina favoritsysselsättningar att återanvända naturmaterial från stranden. På så vis återupplever jag också varje promenad. Vi såg också andra människor och hundar som såg ut att ha trevligt tillsammans, men vi gick åt andra hållet idag.

Hunden känner min sinnesstämning

När jag stannade till och spejade över havet bort mot horisonten fylldes jag av en vemodig längtan, men jag vet inte efter vad. Hunden märkte att det hände någonting med mig och han tittade på mig med huvudet på sned. Då kände jag en stor tacksamhet över hur min hund alltid vakar så över mig. Det ligger mycket i att hunden är människans bästa vän.

När vi kom hem var vi skönt trötta och nöjda med våra upplevelser. Så fort det blir varmare ska vi bada och åka båt till öarna.